Een 50 cc Vespa V50 uit 1963

Deze Vespa en haar verhaal, ik hoor u denken wat bedoelt hij daar nu mee?

Mario (een Belgische Italiaan) en ik zijn in 2005 op speurtocht in Italië en komen deze Vespa tegen,
Onze harten sloegen op hol, de heilige graal, unificata en wat men nog meer kan zeggen als je iets speciaals tegen komt. Chassisnummer 2326, dus de 1326-ste geproduceerde Vespa 50 ooit.

Terugkomend op de woorden Prima Serie volgt nu wat uitleg. Op 1 September 1963 presenteerde Piaggio op de Salon van Milano de Vespa 50. Het zou een wereldsucces worden, dit model. Vespa begint het chassisnummer met 1001 en zo verder, de 1e serie is gemaakt tot nummer 6960, wij vinden dus een Vespa uit de 1e serie die waarschijnlijk eind Oktober 1963 geproduceerd is.

Schitterende details zoals het streepje op de schakelhendel links op het stuur, het kentekenboekje wat erbij zit, het mooie aluminium achterlicht, en speciaal alleen op een voorserie, de vloerstrips van volrubber die toch geklonken zijn d.m.v. koperen busjes mogen niet aan uw aandacht ontsnappen, verder valt op zijn stalen koelkap en het kleine motorluikje op het 2 cm kortere frame als zijn latere broertjes of zusjes zoals u wenst.

Motor loopt, schakelt en alles werkt zoals het hoort te werken, wat een bekijks zal je dan hebben met deze prachtige Italiaanse schone 63-er.

Een unieke Vespa heeft natuurlijk z’n prijs, staat nog steeds op zijn originele Italiaanse papieren en moet dus hier in Nederland nog gekeurd worden wat wij overigens voor u kunnen verzorgen.

Prijs:—–Sold to Nick——-

Meer informatie?